Geleneksel Osmanlı saray tatlısı olan badem ve fıstık ezmesi,katkı maddesiz tamamen doğal,organik olan, sağlığa faydası saymakla bitmeyen bu tatlının Türkiye'de ve hatta dünyada bilinirliğinin ve tüketiminin artması en önemli hedefimizdir.
İşletmemizin misyonu:
Geleneksel Osmanlı tatlarını yüksek kalitede üretmek ve tamamen katkısız doğal, uygun fiyat stratejisiyle tüm kesimler tarafından bilinirliğinin arttırılması ve tamamen doğal, katkısız ezmelerin tüm dünyada tüketilmesidir.Geçmişin tatlarını geleceğe aktarmaktır.Kaliteden hiç bir zaman ödün vermeyen titiz iş ahlakının sonucunda yurtiçinde ve yurtdışında dostlara sunulan en prestijli ürünü üretmektir.
''Anadolu'yu Dünyaya,Dünyayı Anadolu'ya Bağlayan Yıldız'' olmayı benimsemiş ve tüm girişimlerini ve yapılanmasını bu vizyon doğrultuda gerçekleştirmektir.
Badem Ezmesinin Faydaları:
Sinirleri güçlendirir,
Göğüs hastalıklarını,
Beden ve Zihin Yorgunluğunu giderir,
Hamilelerin sütünü arttırır ve bebeklerin gelişmine yardımcı olur,
Böbrek, İdrar Yollarındaki iltihapları iyileştirir,
Badem Yağı hazımsızlığa iyi gelir,
Yumuşatıcı, Balgam söktürücü ve sakinleştirici özellikleri vardır,
Burun kuruluğunun tedavisinde badem yağı bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki/üç kere bir/iki damla burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulmanıa yardımcı olur,
Badem yağı ayrıca müshil olarak da kullanılır,
Sık sık dudak çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir/iki damla badem yağı kullanmalıdır,
%5 Su, %9 Protein,%54 Yağ,%20 Karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur,
Ayrıca Ca, P, Fe,Na,K,Mg elementleri ve Thiamin,Ribofdavin,Niosin ve A vitamini bulunur.
Kolestorolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır.
Her gün 42 gr. badem yendiğinde kalp hastalığı riski azalmaktadır.
Kan şekeri düzeyini ayarlar.
Bedenin ve zihnin yorgunluğunu azaltır, böbrek ve mesane yollarındaki iltihapları yok eder. (Kaynak:Bülent Ebcioğlu nun 'sağlınız için yararlı bitkiler' adlı kitabından.)